София, която никога не спи, но всяка сутрин се събужда по-красива.Отваря очите

...
София, която никога не спи, но всяка сутрин се събужда по-красива.Отваря очите
Коментари Харесай

София, която никога не спи, но всяка сутрин се събужда по-красива

София, която никога не спи, но всяка заран се разсънва по-красива.

Отваря очите си в карето сред Опашката на коня, Софийския и Александър Невски. Измива лицето си на чешмите зад Джамията, закусва геврек, платен от някоя баба, пие кафето си на Царска, кара колело в Борисова, прави графити към Перловска, намира се с другари на Кристал, рисува пейзажи в градинката с гълъбите, качва се на Витоша, с цел да подиша, след това диша и на Шишман, Оборище, Малките Пет. 
 Най-големият триумф на Елизабет II 16 септ 2022 | Цяла седмица една тематика занимава целия свят - гибелта на най-дълго управлявалия монарх в актуалната история...
, която чете в метрото, взира се в театралните афиши и обича опера, балет, джелато, секрети празненства във заводи и нощни кънки на лед. 

София в никакъв случай не се губи в своите подлези, има другари в крайните квартали, а смехът й кънти по централните улици.

, която гледа кино навън, разцъфва в лилии, люляци, кестени и кафенета, вози се в трамваи, спуска се със ски, пързаля се с найлон по снега в Западен парк и върви пешком от Лагера до Халите, от Стрелбище до Заимов, от Полигона до Орлов.

, погледната от горната страна. София и тайната й дива природа, която от време на време ни се демонстрира под формата на таралеж, а от време на време даже и на лисица.

София през днешния ден чества себе си.

Нека честваме с нея Деня на София, като я разгледаме в 24 фрагмента, уловили част от многото й лица. Фотографиите са дело на  " Етюд-и-те на София ", които постоянно съумяват да видят града, с неговите дребни и значими етюди през музи взор на любопитно дете. 

Честит празник, София!

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР